24 de març del 2009

Acte de presentació del llibre "¿Quién fracasó con el fracaso escolar?"

El proppassat dijous 19 David Rabadà, escriptor i professor de l'IES Bruguers de Gavà, va fer la presentació del seu nou llibre ¿Quién fracasó con el fracaso escolar? L'acte va comptar amb la presència de Xavier Esteban, tinent d'alcalde de l'Àrea de Benestar, Família i Educació.


L'escriptor sorprèn pel seu discurs directe i clar, fet amb un convenciment absolut que l'aporta la seva trajectòria com a docent. El llibre analitza el fracàs escolar a partir dels anys 90 i mira d'esbrinar qui va el culpable i la manera de solucionar-ho. Tot i que l’anàlisi de la situació de les diferents reformes educatives parteix d'un punt de vista molt subjectiu, és un llibre que recomanem per la seva decisió i valentia. Va dirigit a pares i mares, professors i educadors, així com a qualsevol persona relacionada i/o interessada amb el sistema pedagògic.



David Rabadà i Vives (Barcelona, 1967) ha rebut diversos premis entre els quals cal destacar el Premi Fundació Eduard Fontseré (1996), el Contxita Bretxa de literatura (1998 i 2000), l'Arbert Pérez Bastardas de periodisme científic (2003), el premi Monólogos de Humor de Radio Club 25 (2004) i el Ciutat de Viladecans de narrativa (2005). És autor de les novel·les Un Déu per als ignorants (2000) i Les cinc cares de la terra (2005) i de l'assaig ¿Educar? Educamos todos (2007).