1 d’abril del 2009

Teatre per superar les inseguretats

EL REINO DE LA TIERRA DE TENNESEE WILLIAMS
(versió adaptada alumnes de secundària)

El pròxim dimarts dia 28 d’abril tindrà lloc a l’Espai Maragall d’una adaptació teatral del Reino de la Tierra de Tennesse Williams, dirigida i interpretada per Blanca Marsillach. L’obra està destinada als alumnes de 4t de l’ESO i Batxillerat.

El programa està dividit en tres parts:

1ª part:
Blanca Marsillach dona inici amb una petita introducció d’aproximadament 10 minuts, sobre l’autor de l’obra, Tennesee Williams, també autor d’Un tranvía llamado deseo, entre altres molts èxits. Això donarà als alumnes una bona idea de la personalitat i el treball d’aquest escriptor.

2ª part:
Els actors (Xabi Olza, Carlos Martinez-Merón i Blanca Marsillach) oferiran un passi de l’obra, com si es tractés d’un assaig, íntim i proper de la seva feina. El temps estimat és de 50 minuts, període totalment adaptable a les disposicions de cada un dels centres educatius.

3ª part:
Un cop finalitzada la representació, els tres actors romandran durant uns 30 minuts per tal de respondre a les preguntes d’alumnes i professors relacionades amb l’obre, el contingut, l’autor i el treball dels propis actors.

Un cop finalitzada l’obra, el públic serà convidat pels tres actors a participar activament i intentar vèncer les seves pors i inseguretats, corregir debilitats i potenciar l'ús del llenguatge mitjançant tres activitats: la seducció, l’entrevista de treball i l’acudit estrella.

El teatre entreté, culturitza i, a més a més, és un mitjà clar i segur per a la transmissió d’ensenyaments i valors com la pròpia superació i la integració multicultural.