9 de juliol del 2009

Conveni entre Unicef i l'escola Bon Soleil


El col·legi Bon Soleil ha signat un conveni amb Unicef per ensenyar els seus alumnes els valors que regeixen aquesta institució. Daquesta manera l'escola gavanenca passa a formar part del programa Escoles amigues de la infància, la via principal d'Unicef per defendre i promoure una educació dirigida a tots els infants. Els alumnes del Bon Soleil coneixeran la realitat dels nens i nenes dels països més subdesenvolupats i realitzaran accions per ajudar a que millorin les condicions d'aprenentatge d'aquests.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar sortida als programes d´acció humanitàries que es treballen a l'escola. Els alumnes han desenvolupat tasques de col·laboració amb escoles del Senegal i Mali; també han realitzat accions solidàries amb Cáritas, i amb la Fundació per a la infància Concepció Juvanteny, entre altres.

Segons el Francesc Pros, director de Batxillerat, "Unicef aporta a la comunitat escolar del centre un recolzament pedagògic d´altíssim nivell. Mitjançant l´acció solidària, els alumnes s´adonen que en el nostre món globalitzat hi ha persones que no tenen garantits: l´alimentació, la sanitat, la vivenda, l´ensenyament, etc. Això, que forma part de la vida quotidiana, saben valorar-ho plenament quan s´adonen que les persones dels països del tercer món no ho tenen, ni tampoc aquelles persones més properes a ells en la distància (en el seu propi barri o ciutat) i que formen part del quart món".

La intenció del Bon Soeil es que els seus alumnes prenguin consciència d´aquesta realitat i desperti la seva sensabilitat per ajudar als més desfavorits. Per això, de cara al futur, es volen presentar com una eina del tot necessària per a la construcció d´un món més just per als nostres fills.

http://cmc-bs.blogspot.com/

Manual escoles amigues de la infància