1 de juliol del 2009

Els Menuts de la Pineda, una llar "responsarbre"

La llar d'Infants Els Menuts de la Pineda ha decidit sumar-se aquest any, i de manera indefinida, a la campanya ResponsARBOLidad: + arbres x un bon clima i plantar arbres per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic.

És el primer centre educatiu infantil que recolza aquesta campanya impulsada per l'empresa agroforestal Maderas Nobles de la Sierra de Segura, que insta a empreses, institucions i particulars a calcular, reduir i compensar les seves emissions contaminants mitjançant la plantació d'arbres.

La Llar d'Infants ha assumit el compromís de plantar un arbre per cada nou alumne que es matriculi a l'escola. Per començar, aquest any es plantaran 70 exemplars, que corresponen al conjunt de la comunitat educativa, que inclou els alumnes que es graduen aquest curs i a les professores.

L'arbreda s'ubicarà a Alcaraz (Albacete) en els terrenys de l'empresa de silvicultura ecològica i sostenible Maderas Nobles de la Sierra de Segura, que s'ocuparà de tenir cura durant 40 anys la plantació que passarà a anomenar-se "Bosc dels Menuts" i que anirà creixent amb l'arribada de nous alumnes. L'escola organitzarà cada any una excursió per visitar els arbres i ser testimonis dels seus progressos.

Per altra banda, la reforestació del planeta va ser el tema central de la festa de fi de curs d'Els Menuts de la Pineda, que es va celebrar el passat 20 de juny i que en altres ocasions s'ha dedicat a la diversitat cultural o la sequera. Durant l'acte de cloenda, els nens i nenes van rebre un certificat que els acreditava d'haver plantat un arbre destinat a recuperar el bosc autòcton, un arbre que mentre creix, serà capaç de segrestar de l'atmosfera 300 kg de CO2.

A més a més, la cloenda del curs va aplegar altres d'activitats. A la primera part, la de graduació, s'ha adoptat el tema "Un menut = un arbre" i va anar acompanyada de cançons, xerrades sobre el projecte esmentat i activitats festives. La segona part va consistir en l'anomenada Fira de la Diversitat, a la qual col·laboren els pares i professors, i que enguany es van oferir mostres gastronòmiques i culturals de les 14 nacionalitats i cinc comunitats autònomes que conviuen a la llar d'infants.