Els alumnes de l'escola Joan Salamero, des de P3 fins a sisè, ja coneixen una mica millor la vida i l'obra de Antoni Gaudí. Dins el programa educatiu de l'escola s'inclou el projecte Estudi d'un artista, una manera d'apropar l'art a l'escola i a artistes de reconegut prestigi. Tota la feina feta en el darrer mes sobre l'arquitecte català s'exposa a la biblioteca Josep Soler Vidal fins el 6 d'abril. Sota el títol TREBALLEM GAUDÍ, els gavanencs poden veure totes les manualitats fetes a classe pels alumnes i on es plasmen detalls de la sagrada família, la casa milà o el drac del parc güell.
25 de març del 2010
24 de març del 2010
EL GRUP IMPULSOR DEL PEC PRESENTA A L'ALCALDE ELS PREMIS DE QUALITAT EDUCATIVA
El dimecres 17 de març els membres del Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat van presentar a l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, el Premi de Qualitat Educativa, que s'inscriu dins el marc dels premis Gavà Educa. Aquest guardó vol ser una eina per ampliar, complementar i estimular la millora i nombre de projectes educatius que es fan a la ciutat. Es tracta d'una de les primeres propostes d'aquest Grup Impulsor
Publicat per
Gavà Educa
19 de març del 2010
IV JORNADA MATEMÀTICA AL CARRER
El divendres 26 de març tindrà lloc a la Rambla de Gavà la IV Jornada matemàtica al carrer, que consistirà, com cada any, en una sèrie de parades instal·lades a la rambla. A cada parada, atesa per dos alumnes de secundària, els nois i les noies, s'enfrontaran a la resolució de diverses activitats matemàtiques, amb diferent grau de dificultat, preparades conjuntament pels docents dels centres de primària i de secundària.
Les activitats estan pensades perquè, d'una manera lúdica, els nois i les noies resolguin problemes fent servir capacitats que ja han treballat als seus centres i altres de caràcter lògic i de raonament. I, a més, es pretén que en fer-ho s'ho passin bé, perquè a les persones ens agrada superar reptes i vèncer dificultats.
Un dels objectius de la la jornada és afavorir el contacte de l’alumnat de 6è de primària amb el de secundària.
Aquesta activitat és fruit de la coordinació de representants de tots els centres públics de Primària i Secundària que s’ha produït al llarg del curs 2009-2010.
L’organització de la jornada ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Gavà, les AMPAs, el Servei Educatiu Baix Llobregat II i la Inspecció de la zona.
És d’agrair l'esforç de totes les persones que s'han dedicat a la seva preparació i organització, en especial als mestres i professors. Esperem que els nois i les noies de Gavà gaudeixin d'una bona jornada.
Un dels objectius de la la jornada és afavorir el contacte de l’alumnat de 6è de primària amb el de secundària.
Aquesta activitat és fruit de la coordinació de representants de tots els centres públics de Primària i Secundària que s’ha produït al llarg del curs 2009-2010.
L’organització de la jornada ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Gavà, les AMPAs, el Servei Educatiu Baix Llobregat II i la Inspecció de la zona.
És d’agrair l'esforç de totes les persones que s'han dedicat a la seva preparació i organització, en especial als mestres i professors. Esperem que els nois i les noies de Gavà gaudeixin d'una bona jornada.
Publicat per
Gavà Educa
15 de març del 2010
INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DELS ALUMNES DE L'ESCOLA JOAN SALAMERO "TREBALLEM GAUDÍ"
La Xarxa Gavà Educa, a través del l'Escola Joan Salamero, té el plaer de convidar-vos el proper dijous 18 de març, a les 18 hores, a la inauguració de l'exposició "Treballem Gaudí" que es farà a la sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal (Plça. de Jaume Balmes s/n). Les obres, com en anys anteriors, han estat realitzades pels propis alumnes del centre. L'exposició es podrà visitar fins el dia 6 d'abril. Continuarem informant sobre aquesta activitat.
Publicat per
Gavà Educa
CELEBRACIÓ DE LA 1ª TROBADA POPULAR DEL "DIA INTERNACIONAL DE LES DONES"
Benvolguts amics de la Xarxa Gavà Educa, us fem arribar el vídeo i unes imatges sobre la trobada organitzada per l'AMPA del l'escola Jacme March amb el suport de l'Ajuntament de Gavà. Van participar gairebé 300 persones, i es van poder veure exhibicions de softball, voley, korfball i karate; l'Associació Islàmica de Gavà va estar representada per una carpa i diversos tallers; la directora del centre, Montserrat Viola, va fer la lectura d'un manifest; Julia Soler de l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Gavà, va llegir un poema dedicat a la Dona. Finalment, l'acte va estar amenitzat pel cantant Ezequiel Cavenaghi. Moltes felicitacions als organitzadors i als assistents. Gavà Educa.
Publicat per
Gavà Educa
12 de març del 2010
L'Aula de Dansa de Gavà guanya tres premis a la 1ª fase del Concurs Nacional de Dansa Anaprode
Els alumnes de L’Aula de Dansa de Gavà han guanyat dos 1ers Premis en la especialitat de Dansa Contemporania i Flamenc, i un 2º Premi en la especialitat de Dansa Clàssica en la 1ª fase del Concurs Nacional de Dansa Anaprode celebrat al Teatre Municipal el Jardí de Figueres els dies 6 i 7 de Març.
El concurs de dansa, organitzat per ANAPRODE/CNDF, té com a finalitat encoratjar i enriquir els estudis de dansa dels ballarins/es amateurs i pre-professionals. Dins del concurs es troben agrupats els següents estils de dansa: clàssica, contemporània, hip hop, jazz, estilitzada, escola bolera, flamenc i fusió. Les edats estan compreses entre els 8 i els 25 anys i sempre han de presentar-se a través d'un professor o una escola de dansa.
Aquest consurs és un certamen concebut essencialment per a la difusió, exhibició i promoció, fomentant els intercanvis de dansa entre diferents ciutats de l'estat espanyol i Europa. Cal remarcar l'elevada participació que han tingut ja aquests 4 anys de concurs, així que es tracta d'un esdeveniment amb prou força, contingut i forma com perquè es pugui celebrar de forma anual.
La final, a la que accediran els primers premis de les fases anteriors, es realitzarà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els pròxims dies 23, 24 i 25 d'abril. Els desitgem molta sort.
La final, a la que accediran els primers premis de les fases anteriors, es realitzarà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els pròxims dies 23, 24 i 25 d'abril. Els desitgem molta sort.
Publicat per
Gavà Educa
10 de març del 2010
III Jornada d'Orientació
Les Jornades d'Orientació per estudiants de l'últim curs de batxillerat o de Cicles Formatius de Grau Superior són ja una tradició quan arriba aquesta època de l'any en que els joves han de decidir cap a on orientar el seu futur acadèmic. Organitzades pels Serveis Educatius de Gavà i Viladecans del Dpmt d'Educació de la Generalitat, amb la col·laboració dels ajuntaments de Viladecans i Gavà, la jornada es desenvolupa cada any a un dels dos municipis. Enguany ha estat Viladecans la ciutat amfitriona i la jornada ha reunit més de 400 alumnes, professors i orientadors.
Publicat per
Gavà Educa
8 de març del 2010
Els alumnes de tecnologia del Col·legi Immaculada Concepció rebuts per l'alcade de Gavà
Els alumnes de tecnologia del Col·legi Immaculada Concepció continuen celebrant el premi aconseguit a la final estatal de la competició First Lego League. Han estat rebuts a l'ajuntament per l'alcalde, que els va voler transmetre el reconeixement de tota la corporació municipal per la seva feina i per haver aconseguit el premi al millor robot en aquest concurs de robòtica. La First Lego League és una competició a nivell mundial que posa a prova lenginy i la creativitat dalumnes dentre 10 i 16 anys. La prova consisteix en fabricar un robot amb peces del joc Lego i dotar-lo delements tecnològics per superar tot un seguit de proves en un circuit preestablert.
Publicat per
Gavà Educa
3 de març del 2010
“Tallers de llenguatge àudio-visual: vídeo i cinema" fets pels alumnes de l'Escola l’Eramprunyà de Gavà
L'objectiu del taller sempre és fer un curtmetratge, ficció o documental, que sigui creació dels seus participants, de manera que cada curtmetratge realitzat mostra clarament la cultura, les preocupacions, la concepció del món i moltes coses més del grup que participa en el taller. Com la metodologia emprada per a la construcció dels curtmetratges dóna protagonisme creatiu als participants, això afavoreix que el resultat final sigui una representació més o menys fidel del subconscient del grup i la seva cultura.
Els tallers de Gavà s'han realitzat dins el marc de l’intercanvi escolar amb una escola de Garmi, poblat al nord de Mali, a l’Àfrica, perquè els vegin els nens i nenes d'allà. I amb aquest objectiu han estat concebuts, tot prenent consciència del fet de diferència d’idiomes i de costums, dins el projecte de cooperació al desenvolupament “Un Objectiu a Àfrica”. L'activitat es va desenvolupar amb els alumnes de 4t, 5è i 6è la primera setmana de febrer. Un total de 18 hores de formació àudio-visual en tres tallers, un per cada nivell.
La creació dels mateixos es va dur a terme en quatre sessions: el primer dia es va dedicar a la construcció del guió cinematogràfic; el segon a finalitzar el guió, es va preparar el rodatge, les seqüències i localitzacions, a distribuir els papers protagonistes i als assajos; el tercer van fer els diferents rodatges, i; el quart dia es van editar els vídeos.
El dia 11 de Febrer es van presentar els curts dels tallers l'Espai Maragall. Vam passar els tres curts de l'Eramprunyà (4t, 5è i 6è) i el curt realitzat a Garmi, a l'Àfrica. Nens, mestres i familiars presents en van gaudir molt.
Aquests tallers no només han servit per introduir als nens al llenguatge àudio-visual i a la capacitat d'anàlisi i deconstrucció dels films que veuen, sinó que a més ha estat un treball en equip que ha reforçat l'autoestima dels participants, el sentiment de companyonia i l'experiència de crear la seva pròpia pel·lícula.
També és un excel·lent material per fer un intercanvi cultural amb els nens de Mali, ja que es va tenir en compte que ens havien d'entendre sense saber català ni castellà. El resultat és molt visual. Tot això no hagués estat possible sense l'ajuda i suport dels mestres del CEIP l'Eramprunyà, la col·laboració de CCONG i el patrocini de l'Ajuntament de Gavà i de l'Ajuntament de Vilassar de Mar.
Va ser una jornada especial en què van poder compartir aquesta experiència amb tots els nens i nenes de l’escola, des de P3 fins a 6è, amb tots els mestres i els pares dels alumnes creadors dels curtmetratges. I van copsar el seu lligam amb els nous amics de Mali.
A continuació us mostrem els tres vídeos que van realitzar els alumnes gavanencs i el vídeo dels alumnes de Mali:
Els tallers de Gavà s'han realitzat dins el marc de l’intercanvi escolar amb una escola de Garmi, poblat al nord de Mali, a l’Àfrica, perquè els vegin els nens i nenes d'allà. I amb aquest objectiu han estat concebuts, tot prenent consciència del fet de diferència d’idiomes i de costums, dins el projecte de cooperació al desenvolupament “Un Objectiu a Àfrica”. L'activitat es va desenvolupar amb els alumnes de 4t, 5è i 6è la primera setmana de febrer. Un total de 18 hores de formació àudio-visual en tres tallers, un per cada nivell.
La creació dels mateixos es va dur a terme en quatre sessions: el primer dia es va dedicar a la construcció del guió cinematogràfic; el segon a finalitzar el guió, es va preparar el rodatge, les seqüències i localitzacions, a distribuir els papers protagonistes i als assajos; el tercer van fer els diferents rodatges, i; el quart dia es van editar els vídeos.
El dia 11 de Febrer es van presentar els curts dels tallers l'Espai Maragall. Vam passar els tres curts de l'Eramprunyà (4t, 5è i 6è) i el curt realitzat a Garmi, a l'Àfrica. Nens, mestres i familiars presents en van gaudir molt.
Aquests tallers no només han servit per introduir als nens al llenguatge àudio-visual i a la capacitat d'anàlisi i deconstrucció dels films que veuen, sinó que a més ha estat un treball en equip que ha reforçat l'autoestima dels participants, el sentiment de companyonia i l'experiència de crear la seva pròpia pel·lícula.
També és un excel·lent material per fer un intercanvi cultural amb els nens de Mali, ja que es va tenir en compte que ens havien d'entendre sense saber català ni castellà. El resultat és molt visual. Tot això no hagués estat possible sense l'ajuda i suport dels mestres del CEIP l'Eramprunyà, la col·laboració de CCONG i el patrocini de l'Ajuntament de Gavà i de l'Ajuntament de Vilassar de Mar.
Va ser una jornada especial en què van poder compartir aquesta experiència amb tots els nens i nenes de l’escola, des de P3 fins a 6è, amb tots els mestres i els pares dels alumnes creadors dels curtmetratges. I van copsar el seu lligam amb els nous amics de Mali.
A continuació us mostrem els tres vídeos que van realitzar els alumnes gavanencs i el vídeo dels alumnes de Mali:
Publicat per
Gavà Educa
2 de març del 2010
1ª TROBADA POPULAR DEL “DIA INTERNACIONAL DE LES DONES”
L’AMPA de l’Escola Pública Jacme March ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Gavà, la 1ª Trobada Popular del Dia Internacional de les Dones.
La trobada, que tindrà lloc el proper diumenge 7 de març, s’iniciarà a les 10h del matí amb una concentració a la Plaça Balmes (davant de l’Ajuntament de Gavà). A les 10.30 se sortirà caminant, en bicicleta o en patins cap al Passeig Marítim de Gavà.
Al Passeig Marítim de Gavà es realitzaran diverses activitats relacionades amb la Dona i els seus Drets (Lectura d’un manifest reivindicatiu dels drets de les dones, lliurament d’un obsequi a totes les dones participants, música, jocs per al més petits, sorteig de diversos regals entre tots els participants, exhibicions...).
Si voleu més informació us podeu posar en contacte amb l'escola Jacme March:
Escola Jacme March
C. de Sant Pere, 114
Tel. 93. 662.01.97
Publicat per
Gavà Educa
1 de març del 2010
III Jornada d'orientació
El pròxim divendres 5 de març tindrà lloc al Cúbic de Viladecans la III Jornada d’orientació per a alumnes de 2n de Batxillerat i CFGS.
La jornada compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Gavà i Viladecans, així com del Departament d’Educació de la Generalitat.
La idea fonamental és que ex-alumnes dels diferents centres de secundària de Gavà i Viladecans expliquin a l’alumnat actual la seva experiència acadèmica o laboral. Per dur a terme aquesta tasca es confeccionaran diverses taules rodones dels diferents àmbits d’estudis.
Per consultar tota la informació sobre la jornada d'orientació fes clic aquí.
La jornada compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Gavà i Viladecans, així com del Departament d’Educació de la Generalitat.
La idea fonamental és que ex-alumnes dels diferents centres de secundària de Gavà i Viladecans expliquin a l’alumnat actual la seva experiència acadèmica o laboral. Per dur a terme aquesta tasca es confeccionaran diverses taules rodones dels diferents àmbits d’estudis.
Per consultar tota la informació sobre la jornada d'orientació fes clic aquí.
Publicat per
Gavà Educa
PREMIS GAVÀ EDUCA 2010
El Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat de Gavà, amb el suport de l'Ajuntament, convoca els primers Premis Gavà Educa.
Aquests Premis sorgeixen amb l’objectiu de reconèixer el treball que efectuen entitats, centres educatius, empreses i persones a títol individual compromeses amb l’educació i que promoguin l’esperit, els valors i els principis del Projecte Educatiu de Ciutat i els termes filosòfics de la ciutat educadora.
Es constituirà un jurat per avaluar les propostes presentades. Aquest estarà integrat pels membres del Grup Impulsor del PEC de Gavà i per una tècnica de l’oficina PEC de Begues.
Es tindran especialment en compte els aspectes següents:
- Adequació a la filosofia de Ciutat Educadora
- Intencionalitat educativa
- Interrelació cultural, de gènere i generacional
- Disseny participatiu del projecte
- Treball en xarxa
- Equitat en l’accés a les activitats
La presentació dels projectes als Premis Gavà Educa s’haurà d’efectuar dins del període comprès entre l’1 i el 29 de març de 2010, ambdós inclosos. Per a qualsevol consulta es poden posar en contacte amb la Unitat d’Educació de l’Ajuntament de Gavà.
Aquests Premis sorgeixen amb l’objectiu de reconèixer el treball que efectuen entitats, centres educatius, empreses i persones a títol individual compromeses amb l’educació i que promoguin l’esperit, els valors i els principis del Projecte Educatiu de Ciutat i els termes filosòfics de la ciutat educadora.
Es constituirà un jurat per avaluar les propostes presentades. Aquest estarà integrat pels membres del Grup Impulsor del PEC de Gavà i per una tècnica de l’oficina PEC de Begues.
Es tindran especialment en compte els aspectes següents:
- Adequació a la filosofia de Ciutat Educadora
- Intencionalitat educativa
- Interrelació cultural, de gènere i generacional
- Disseny participatiu del projecte
- Treball en xarxa
- Equitat en l’accés a les activitats
La presentació dels projectes als Premis Gavà Educa s’haurà d’efectuar dins del període comprès entre l’1 i el 29 de març de 2010, ambdós inclosos. Per a qualsevol consulta es poden posar en contacte amb la Unitat d’Educació de l’Ajuntament de Gavà.
Publicat per
Gavà Educa
Subscriure's a:
Missatges (Atom)