22 de desembre del 2010

PRESENTACIÓ DELS CAMINS ESCOLARS





















La iniciativa de l’Ajuntament pretén avançar en una mobilitat segura i sostenible, protegint als vianants més indefensos de tots: els infants. La voluntat del consistori és obrir la ciutat als nens i afavorir que siguin persones més autònomes, alhora que es garanteix la tranquil·litat dels pares.

Els camins escolars garanteixen uns desplaçaments més segurs, autònoms i agradables, tot implicant no només als infants, sinó a d’altres membres de la comunitat ciutadana com ara els pares, el professorat, l’administració pública i el teixit comercial de Gavà. De fet, dels 400 establiments que es troben ubicats al llarg d'aquests itineraris, un 80% de comerços ja s' han adherit a la iniciativa mitjançant la signtura d'un manifest. Això vol dir que es comprometen a ajudar els infants en cas que es trobin en dificultats durant el seu trajecte escolar. Al mateix temps assumeixen un grau més alt de compromís i implicació amb la ciutat en incorporar certs valors educatius. Tots els comerços adherits lluiran als seus aparadors el logotip del Camins Escolars Segurs.

Els camins escolars són uns itineraris flexibles que permeten els desplaçaments a peu dels infants i que s’han escollit després de realitzar una enquesta per esbrinar quin són els recorreguts que fa servir més la majoria de l’alumnat gavanenc. Per tal de senyalitzar aquests itineraris s’han pintat un total de 95 passos de vianants amb dos colors: groc i blanc. També s’han instal·lat 121 senyals verticals que delimiten perfectament els camins.

Els camins escolars sorgeixen de la necessitat d’adaptar la ciutat a les necessitats dels nens. Es tracta d’adquirir una visió nova, una filosofia diferent de l’avaluació, la programació i la modificació de la ciutat. Per a una Administració, obrir la ciutat als nens significa enfrontar-se contínuament als problemes, els drets i les necessitats dels infants. Obrint-se pas amb aquesta nova perspectiva, l’Ajuntament afavorirà el bon desenvolupament dels infants tot facilitant que la seva vida quotidiana a Gavà sigui més autònoma i feliç. El projecte dels camins escolars s’integra dintre del Projecte Educatiu de Ciutat, el PEC, que és el reflex de la preocupació de l’Ajuntament per l’educació dels infants a la nostra ciutat.

Consulteu els comerços adherits