17 de febrer del 2011

GAVÀ EXPOSA EL PROJECTE "CAMINS ESCOLARS SEGURS" A CÒRDOVA



Es tracta de la Trobada de Ciutats per a la Seguretat Vial i se celebra els dies 17 i 18 de febrer. El congrés pretén difondre, promoure i impulsar les accions i bones pràctiques a favor de la reducció de la sinistralitat vial en l’àmbit municipal.

Gavà participa a la segona Trobada de Ciutats per a la Seguretat Vial, que se celebra a Còrdova durant dos dies sota l’organització del Ministeri de l’Interior i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). Gavà presentarà la iniciativa dels Camins Escolars Segurs: comerç, educació i mobilitat, que pretén avançar en una mobilitat segura i sostenible, impulsant i recuperant l’espai públic com a espai de relació i convivència on els nens i les nenes puguin anar i tornar a casa disminuint els possibles riscos. L’experiència gavanenca pot ser un referent per a d’altres municipis interessats a implantar aquest model pensat per avançar en la reducció de l’accidentalitat i la millora de la seguretat vial urbana.

Els camins escolars garanteixen uns desplaçaments a peu més segurs, autònoms i agradables, i no impliquen només als infants, sinó a d’altres membres de la comunitat ciutadana com ara els pares, el professorat, l’administració pública i el teixit comercial de la ciutat. Es tracta d’uns itineraris flexibles que permeten els desplaçaments a peu dels infants cap i des dels respectius centres educatius.

Els itineraris s’han senyalitzat amb un total de 95 passos de vianants pintats amb dos colors: groc i blanc, que transmeten als conductors i conductores un senyal d’alerta. També s’han instal·lat 121 senyals verticals que delimiten perfectament els camins i orienten als usuaris de l’itinerari a fer. Els i les comerciants s’impliquen en el projecte i acompanyen i donen suport als infants. Aquest suport es concreta en escoltar i ajudar els infants que es trobin en alguna dificultat mentre fan el trajecte per anar o tornar a escola. Així, els comerços adherits també faciliten als nens i les nenes l’ús del lavabo o del telèfon si ho requereixen. Perquè els petits i petites sàpiguen a quins comerços poden adreçar-se, els establiments llueixen al seu aparador un adhesiu amb el logotip dels camins escolars segurs. Aquest projecte ha rebut el suport de l'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.


Font: www.elbruguers.cat