6 d’abril del 2011

PRESENTACIÓ DELS TREBALLS DE RECERCA DE L'ALUMNAT DE BATXILLERAT DE GAVÀ


Alumnes de segon de batxillerat dels instituts Bruguers i El Calamot i dels col·legis Sagrada Família, Immaculada Concepció i Santo Ángel van presentar en el Parc Arqueològic Mines Prehistòriques de Gavà els treballs d’investigació que han realitzat al llarg d’aquesta etapa educativa i que representa el 10% de la qualificació final del batxillerat.

Des de fa 9 anys el Centre de Recursos Pedagògics en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà donen l’oportunitat als estudiants d’exposar en públic els projectes que han desenvolupat. Es tracta d’una iniciativa que, segons Miquel Sanz, director del Centre de Recursos del Baix Llobregat II, vol ser “un reconeixement a la tasca que han portat a terme tant els tutors com els alumnes al llarg de tot l’any. Estem molt satisfets i volem continuar fent aquesta activitat de promoció i valoració de les activitats dels joves”.

El tinent d’alcalde d’Educació, Xavier Esteban, també va utilitzar argumentants semblants per destacar la importància d’iniciatives com la d’aquest Fòrum: "És una acte que està molt consolidat, que té molt valor per part de la comunitat educativa i que recolzem des de l’Ajuntament. És un petit homenatge a l’esforç que fan els alumnes que han presentat projectes molt interessants en camps molt diversos i que denota que la educació té una relativa bona salud”. Projectes, entre altres, de caire social, científic i arquitectònic són una mostra dels treballs elaborats per l’alumnat gavanenc que va utilitzar diferents eines per fer l’exposició, com va ser maquetes, suports informàtics, etc.

Aquests són els treballs exposats per l’alumnat de Gavà en el IX Fòrum de Treballs de recerca: Els sistemes electorals i Influències entre el francès i l’anglès i la seva relació al llarg de la Història a càrrec de Sandra Infantes i Timoteo Py de l’institut El Calamot. Les alumnes del col·legi Sagrada Familia, Laura Zurriaga i Ana Pazos van presentar els treballs Les abelles i la mel i Construcción de castillos medievales. Santa Maria del Mar i el barri de la Ribera i La mort sobtada van ser les temàtiques triades per Patricia Condoy i Marcos Pulido del col·legi Immaculada Concepció, mentre que les alumnes del Santo Ángel, Marta Pérez i Roser Vendrell van investigar, respectivament, sobre La historia de un bolígrafo. Claves del éxito empresarial de BIC i El cervell i la depressió. Finalment l’alumne de l’institut Bruguers, Enric Micolau va presentar el seu projecte Construcció i programació d’un robot didàctic rastrejador.