15 de febrer del 2012

DECLARACIÓ POLÍTICA PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL D’ICV- EUiA EN RELACIÓ A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ DE 0 A 3 ANYS.

DECLARACIÓ POLÍTICA PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL D’ICV- EUiA EN RELACIÓ A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ DE 0 A 3 ANYS.

Aprovar la Declaració Política, presentada inicialment pel grup municipal  d’ICV-EUiA, en relació a les retallades en educació de 0 a 3 anys, declaració que, després del debat i un cert consens entre els grups que finalment votarien a favor, diu així en la seva part dispositiva:

Primer.- Demanar al Govern de la Generalitat que efectuï el pagament corresponent al curs escolar 2010-2011 de les llars d’infants el més aviat possible, per tal de no posar en perill el sistema d’escoles bressol públiques de Catalunya.

Segon.- Demanar al Departament d’Educació de la Generalitat i al Govern de la mateixa, que no apliqui més retallades pressupostàries en l’educació de 0-3 anys, doncs cal garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la conciliació de la vida familiar i laboral.

Tercer.- Demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que no realitzi més retallades pressupostàries en cap tipus d’educació, doncs l’educació és la base per a una societat equitativa, justa i preparada per poder avançar.

Quart.- Donar trasllat d’aquests acords a les llar d’infants públiques de Gavà, a la xarxa Gavà Educa i al Departament d’Educació de la Generalitat i al Govern de la Generalitat de Catalunya.

L’acord va ser adoptat per catorze (14) vots a favor (9 PSC, 2 ICV-EUiA, 2 ERC i 1 C’s) cap en contra i set (7) abstencions (4 PP i 3 CiU), donant-se per tant el vot favorable de la majoria simple (més vots afirmatius que negatius) dels membres de la Corporació presents –en aquest moment- a la sessió (21), quòrum que, amb caràcter general, exigeix l'art. 47.1 de la Ley 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local, i l’art. 114.1 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.


Gavà, 6 de febrer de 2012