5 d’octubre del 2009

III Jornada PEC

En el marc de la IIIª Jornada PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) representants dels centres educatius de la ciutat van conèixer els projectes que l'Ajuntament posarà en marxa aquest curs en l'àmbit educatiu. la jornada va permetre que la comunitat educativa participi i digui la seva respecte a les propostes de l'Ajuntament.

Una de les novetats per al curs 2009-2010 és la posada en marxa del projecte Camins escolars, que aquest any inicia la seva primera fase. En una segona fase es posarà en marxa un programa d'educació per a la mobilitat. Enguany, l'Ajuntament també engega el projecte Patis Oberts i obrirà el pati d'una escola pública els caps de setmana. Serà una prova pilot per veure quina acceptació té i, progressivament, anar obrint els patis d'altres centres. Una altra de les novetats per a aquest curs és el programa Mart XXI, una iniciativa que en col·laboració amb la UPC de Castelldefels pretén apropar els escolars a la universitat i més especialment, amb el món científic.

La III Jornada PEC també ha servit per presentar el nou premi Gavà Educa, que enguany inclou una tercera categoria. Als premis a la trajectòria dels professors i professores que es jubilen i al dels centres que commemoren algun aniversari s'afegeix enguany el premi a projectes i accions dutes a terme per escoles o entitats que tinguin caràcter educatiu i que promoguin la idea de Gavà ciutat educadora.

Dividits en tres grups, els assistents a les jornades van treballar sobre les diferents propostes per aquest any. Una d'elles és la consolidació del projecte de "Conte Cooperatiu" dins el programa de creació literària Llacuna de la Murtra. També es va tractar el programa de Mart XXI en un segon grup de treball. Finalement, la celebració d'una nova jornada cívica es va tractar a un tercer grup, el qual va arribar a un marc d'acció específic per començar a treballar tots plegats en la mateixa direcció.