22 de maig del 2009

ACTE DE CLOENDA DELS CONTES COOPERATIUS LLACUNA DE LA MURTRA

El passat dimecres 20 de maig va tenir lloc a la plaça de Jaume Balmes l'acte de cloenda dels Contes cooperatius Llacuna de la Murtra 2009. Els relats són fruit del treball en xarxa de gairebé 2.500 escolars de 3r de primària fins a 4t d'ESO i dels seus mestres que, distribuits per nivells, han escrit 30 contes. Es tracta d’un procés de creació cooperativa en el qual un primer grup ha estat l’encarregat de posar el títol, la imatge i la redacció de l’inici del conte, el grup següent s’ha encarregat de la primera part del nus, i així successivament fins a l’últim grup, que ha escrit el desenllaç. Cadascun dels grups participants ha hagut de penjar la seva obra en una prestatgeria digital on tothom qui així ho vulgui podrà gaudir amb la lectura de les creacions dels joves literats de Gavà.

A més de promocionar la capacitat de creació literària amb valors de cooperació, allò que també s'ha volgut fomentar són les relacions entre els diferents agents del món educatiu, apropar els diferents grups generacionals de la ciutat i introduir les entitats del municipi al món educatiu.















CD rom i Llibre viatger

Com agraïment per la seva col·laboració i esforç s’han recopilat tots els contes en un CD rom perquè cada noi i noia que hagi participat en la producció d’aquests disposi d'una còpia com a record de tot el treball realitzat.

A més a més, s’ha creat un "llibre viatger" gegant que l'Alcalde de Gavà Joaquim Balsera va fer l’honor de signar, en el qual han quedat impresos tots els contes cooperatius Llacuna de la Murtra 2009. Aquest llibre es va enriquir el mateix dia 20 amb il·lustracions que pares, mares, fills i filles van pintar en un taller creatiu destinat a les famílies i amenitzat per el Pep Callao. El llibre, que s’enquadernarà, es convertirà en una mostra palpable d’un ambiciós projecte per al foment de la lectura i la creació literària de la nostra ciutat. Serà, sens dubte un molt bon record.




























Altres accions

Però el projecte Llacuna de la Murtra va més enllà. Als contes viatgers s’hi aniran afegint altres accions que, a més de fomentar la creació literaria, afavoriran espais de relació entre el món educatiu, la ciutat i les famílies. Un taller de poesia, una jornada per a la il·lustració i omplir el pati de l’escola de la història i les tradicions de Gavà són algunes de les propostes que veuran la llum a partir del proper curs.

El PEC continua desplagant-se

Totes les accions d’aquest projecte recullen els principis bàsics de les quatre línies estratègiques del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC):

- Dinàmiques actives en l’elaboració de recursos educatius
- Cohesió territorial
- Cohesió ciutadana
- Coordinació i potenciació dels recursos educatius