26 de maig del 2009

Jornada Cívica amb els infants

El dimarts 28 d'abril es va celebrar l'acte de cloenda i exposició dels treballs realitzats en l'activitat dels "senyals cívics". En un acte públic i festiu van participar quasi 1200 escolars de 9 escoles que van penjar els senyals cívics a la Rambla Vayreda i en la Rambla Cases. Més tard van poder gaudir d’una festa amb animació infantil a la plaça Batista Roca. Amb motiu de la celebració d'una jornada cívica a la ciutat, destinada a promoure els valors cívics a les escoles, l'Ajuntament va convidar a tots els infants dels cicles infantil i primària a mostrar el seu compromís amb la ciutat mitjançant el disseny i creació de senyals cívics.

Els professors i professores responsables van dirigir els tallers on els nens i les nenes van dissenyar imatges que tenien com a protagonistes accions representatives de la temàtica -el respecte en l’ús compartit del mobiliari i l’espai públic, la nostra responsabilitat com a ciutadans en relació a la tinença d’animals, la utilització de les papereres, etc... Finalment, cada centre va seleccionar vuit dissenys que es van habilitar per a la seva fixació el mateix dia de la Jornada Cívica al llarg de la Rambla.

L'activitat dels "senyals cívics" s'ha realitzat seguint un dels principis guies establerts al Projecte Educatiu de Gavà: el foment de l’educació en valors, entesa com a pilar bàsic de l’educació de la ciutadania. La línia estratègica 1 del PEC, que potencia dinàmiques actives en l’elaboració de recursos educatius marca en el seu eix 1.1 l’elaboració de campanyes de civisme participatives en què els continguts els aportin la ciutadania. L’activitat “Senyals Cívics” és fruit, doncs, de les propostes que van sorgir del procés participatiu del PEC.