25 de febrer del 2011

ES CONVOQUEN ELS II PREMIS GAVÀ EDUCA DE QUALITAT EDUCATIVA



Des del passat 1 de febrer és oberta la inscripció als Premis Gavà Educa, un certamen que pretén reconèixer el treball que efectuen entitats, centres educatius, empreses i persones a títol individual compromeses amb l’educació i que promoguin l’esperit, els valors i els principis del Projecte Educatiu de Ciutat.

Els guardons consten de tres categories. D’una banda, l’Ajuntament atorga els premis a les dues categories que es troben fora de concurs al professorat que finalitzi el seu servei amb una trajectòria d’avalada presència la ciutat i el guardó als centres o entitats que celebrin dates assenyalades i significatives en la seva història a la ciutat.

La tercera categoria, que és la oberta a concurs, és la que decideix i convoca el Grup Impulsor del PEC i pretén reconèixer els projecte que s’estan duent a terme al municipi amb la filosofia de ciutat. Aquí podrà concursar qualsevol persona o col·lectiu que porti a terme una tasca educadora a Gavà des de qualsevol vessant guiat sota les línies estratègiques i accions del Projecte Educatiu de Ciutat.

Els projectes s’hauran de lliurar, a l’Ajuntament de Gavà, en format paper i podran anar acompanyats d’altres materials electrònics, com fotografies, àudio i vídeo, gravats en un CD-ROM. Per escollir els guanyadors, es composarà un jurat integrat pels membres del Grup Impulsor del PEC de Gavà i un de Viladecans.

Amb totes les sol·licituds rebudes, el jurat durà a terme una primera selecció. Cada membre del jurat escollirà, a títol individual, 3 projectes d’entre tots els enviats. En una segona fase, es posaran en comú els projectes que hagin estat més valorats per cada integrant del jurat, i després es realitzarà una votació per triar els premiats. Montse Orgaz, que és membre de la Coordinadora d’AMPAS de Gavà i integrant del Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat explica que “en l’avaluació dels projectes es tindran en compte criteris com l’adequació a la filosofia de Ciutat Educadora, la interrelació cultural, de gènere i generacional, el disseny participatiu, el treball en xarxa i l’equitat en l’accés a les activitats, entre d’altres”. Orgaz anima a tothom a implicar-se en el concurs, que l’any passat es va estrenar amb una quinzena de projectes presentats i que “van destacar pel seu bon nivell”.

El jurat atorgarà un màxim de tres premis als millors projectes, i podrà declarar-ne desert algun, si s’escau. Cada guardó consta d’una placa, i 1000€ a bescanviar en material fungible que haurà de revertir, obligatòriament, en el mateix projecte o en la seva continuïtat. També s’estableix el compromís, per part de la organització de donar la màxima difusió al projecte. El veredicte es farà públic en el decurs de la celebració de la Festa de l’Educació de Gavà.

El termini per presentar els projectes a concurs és obert fins el 14 de mar.