25 de febrer del 2011

L'AJUNTAMENT INCREMENTA LA PARTIDA DEL PROGRAMA DE SOCIALITZACIÓ DE LLIBRES AMB 12.000€



L’Ajuntament de Gavà ha decidit pel proper curs 2011-2012 no només mantenir la mateixa aportació econòmica que va fer en el curs 2010-2011 al Pla de socialització de llibres, que és de 29.000€, sinó augmentar-la de 12.000€ gràcies a una nova partida del Patronat Municipal de Serveis Comunitaris. A més, també s’ha previst una dotació de 16.000€ en concepte de beques per a llibres. D’aquesta manera, la inversió total que farà el consistori en aquest pla puja a 57.000€, o el que és el mateix, 39,3€ per cada nen escolaritzat a la ciutat.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha valorat aquest programa de socialització de llibres com “una experiència que, amb la feina que desenvolupen les AMPAS i els nens veïns de Gavà, el que permet, en definitiva, és construir una societat fonamentada en valors més sostenibles”. Com que Balsera ha parlat d’aquesta subvenció en el decurs d’una visita al col·legi Jacme March per interessar-se per aquesta tasca que porta a terme l’AMPA, el batlle ha aprofitat per agrair als pares i mares d’aquest centre la feina “que no es veu i que significa moltes vegades, perquè no dir-ho, un esforç individual i dedicar un temps personal per un interès general”.

L'Ajuntament de Gavà atorga una subvenció al programa de socialització de llibres des del curs 2009-2010. El proper curs 2011-2012 aquest programa entrarà en la seva tercera fase, que serà la de reutilització de llibres, i que suposarà aquest augment en la subvenció atorgada pel consistori gavanenc. L’ajuda econòmica té, en qualsevol cas, un límit de 1.200€ per AMPA. Els col·legis que, d’entrada, podran sol·licitar aquesta subvenció són el Jacme March, l’Eramprunyà, el Joan Salamero, el Marcel·lí Moragas i el Salvador Lluch. Des de l’Associació de Pares i Mares del Col·legi Jacme March, la seva presidenta, Dolors Barrado, ha valorat el manteniment d’aquesta subvenció com una bona notícia, ja que l’objectiu és “afavorir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat, produir un estalvi a les famílies que en alguns casos pot arribar als 60€, i afavorir els valors de solidaritat, ecologia i sostenibilitat”.

El Jacme March realitza el programa de socialització de llibres en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà. Aquesta tasca suposa un moviment anual d’uns 850 llibres, amb la feinada que suposa en conceptes com folrar els exemplars, revisar-los per comprovar el seu estat, i retornar els que no es poden fer servir. Al voltant del 92% dels alumnes de l’escola realitzen tant la socialització com el reciclatge dels llibres.