21 de gener del 2009

II FESTA DE L’EDUCACIÓ

El passat 18 de novembre es va celebrar la II Festa de l’Educació de Gavà. L’acte, que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament i va comptar amb la presència de les autoritats de la ciutat i una representació important de tota la comunitat educativa, entitats, associacions, altres sectors de la societat i persones directament implicades en el món educatiu gavanenc, va inaugurar oficialment el curs escolar 2008/09.

A l’acte, es van visualitzar mitjançant un vídeo totes les actuacions del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) que s’han dut, es duen i es duran a terme. La Festa també va comptar amb la presència de Maria Jesús Comellas, doctora del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i autora de llibres com "Carta a una Mestra", la qual va impartir una ponència amb el títol “Eduquem en comunitat”.

Finalment es van lliurar els Premis Gavà Educa, iniciats l’any anterior, i que volen donar reconeixement a la trajectòria professional de docents de la ciutat.

II Fòrum PEC

Per una altra banda, i en el marc de la II Festa de l’Educació, a migdia va tenir lloc el II Forum PEC al Parc Arqueològic de Gavà. Van assistir al voltant d’unes 70 persones (caps d’estudis, coordinadors de cicles, directors i docents escolars) en representació de tots els centres educatius de la ciutat.

El Fòrum va constar de dues parts. A la primera, el Tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar, Família i Educació, el senyor Xavier Esteban, i la Regidora d’Acció Cívica, la senyora Dori Sanz van donar impuls a diferents propostes de la Guia Educativa d’enguany. La segona part de la sessió va constar de l’exposició de dues propostes noves de la Guia Educativa d’enguany: el programa Llacuna de la Murtra i l’activitat Senyals Cívics.