23 de gener del 2009

Nova programació del LLACUNA DE LA MURTRA

FOMENT DE LA CREACIÓ LITERÀRIA
LLACUNA DE LA MURTRA

Servint-nos del PEC, que ens parla d’altres possibilitats de programes més genèrics i amb altres finalitats (treballar de manera col·lectiva, especialment amb dinàmiques de grup), des de l’Àrea de Benestar, Família i Educació hem volgut aprofitar aquest moment per donar-li un estil renovat als premis i aconseguir apropar-nos a un model d’acció pedagògica més reflexiu i enriquidor que, alhora, contribueixi a apropar-nos, encara més, al nostre desig de consolidació com a ciutat educadora.

El projecte literari sorgeix per donar resposta a la necessitat de crear un model pedagògic capaç de despertar en l’alumnat una mirada conjunta de l’aprenentatge. Acostant les noves generacions a un món de creació i inspiració construït mitjançant la paraula escrita. Compartint valors, objectius i desitjos, però despertant al mateix temps, la capacitat i l’esperit crític, situant-nos així amb una mirada oberta davant de l'heterogeneïtat i la complexitat dels diferents ecosistemes comunicatius en els que ens relacionem.

Al mateix temps, la proposta sorgeix amb el desig de contribuir a la construcció d’una ciutadania capaç d’enriquir-se amb la diversitat cultural que ens envolta i de promoure alhora una consciència col·lectiva i un sentiment d’admiració per la història, les tradicions i el patrimoni cultural de la nostra ciutat.

El nou “Foment de la creació literària Llacuna de la Murtra” pot servir com un bon instrument per treballar altres conceptes que són presents al PEC. Dintre dels canvis més significatius es troben el tres eixos que el formen i les accions concretes de cadascun d’ells:

Eix 1: Enfortir les relacions entre els agents del món educatiu
Accions: Conte cooperatiu interescolar; formació per al professorat i; fomentar l’hàbit de la lectura dintre el marc de l’Escola de Família

Eix 2: Aproximar els diferents grups generacionals de la ciutat
Accions: potenciar la participació de la família i el paper de la gent gran així com la resta d’agents mitjançant les associacions; jornada sobre la il·lustració.

Eix 3: Introducció de les entitats de la ciutat al món educatiu
Accions: Taller de poesia; activitats de la biblioteca; Gavà al pati de l’escola.

Hi estan convidats a participar d’aquesta nova proposta tot l’alumnat de la ciutat, així com les persones que formen part de la seva comunitat educativa en tot els nivells. Volem engrescar també a participar als col·lectius i entitats de ciutat, a les famílies i a la ciutadania en general.