2 de febrer del 2010

El Bus de les Professions arriba a Gavà

Per informar i orientar sobre les possibilitats que ofereix la Formació Professional Des de divendres i fins demà, el Bus de les Professions acosta tota la informació sobre la formació Professional i els corresponents cicles formatius que es poden estudiar a Catalunya. L'alcalde ha conegut de primera mà la unitat mòbil itinerant del Departament d'Educació.

El Bus de les Professions s'adreça principalment a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO. En horari de matí, els nois i noies participen en una visita guiada que consta de dues parts. Una primera correspon a la presentació, amb suport audiovisual, de les característiques de la formació professional i els corresponents cicles formatius dins del sistema educatiu. A continuació s'ofereix una visita guiada on s'expliquen les característiques de les diferents famílies professionals.

En aquestes visites participen alumnes dels col·legis Immaculada Concepció, Sagrada Família i Sagrat Cor de Gavà, i també d'instituts de Castelldefels i Viladecans. El tinent d'alcalde d'Educació, Família i Benestar, Xavier Esteban, ha explicat que "aquest bus promociona els cicles formatius per incentivar propostes formatives més enllà dels estudis universitaris i adreçades a professions de futur. És una bona manera de conèixer el mapa educatiu del territori".

El Bus de les Professions també roman obert al públic en general de 18 a 19 hores per tal d'informar sobre els cicles formatius, les modalitats de batxillerat, l'accés a la universitat i als cicles formatius, els programes de qualificació professional inicial (PQPI), els estudis universitaris , beques, etc.