8 de febrer del 2010

El col·legi Immaculada de Gavà finalista de la FIRS LEGO LEAGUE

El col·legi Immaculada va quedar aquest diumenge finalista de Catalunya a la competició nacional de la FIRS LEGO LEAGUE, un concurs de robòtica a nivell nacional amb alumnes de secundària.



Què és FIRST LEGO League Internacional (FLL)?

És un programa internacional per a noies i nois de 10-16 que combina un pràctic programa interactiu de robòtica amb un ambient esportiu. Equips de 4 fins a 10 participants treballant en la construcció d'un robot, la resolució de problemes, i la preparació d'un treball investigació científica. Els participants desenvolupen habilitats creatives, pensament analític, comunicació i treball en equip, a part de l'adquisició dels coneixements tècnics i científics. Cada mes de setembre, un nou desafiament és revelat a tots els equips internacionals del FLL arreu del món

En el transcurs de les setmanes, els equips han de plantejar la seva estratègia, dissenyar, construir, programar, provar i refinar un complet robot autònom capaç de completar les diverses missions del FLL Internacional usant els equips tecnològics LEGO MINDSTORMS ™. Els equips també han de recercar en internet, conversar amb científics, visitar biblioteques i llibreries i desenvolupar una molt competitivitat presentació basada en "El Tema de Recerca" de l'FLL Internacional, el qual està relacionat a un problema o desenvolupaments que tenen en el món d'avui.

Aquest torneig s'ha realitzat anualment des de 1998. L'any passat van participar més de 100.000 nens de 38 països agrupats en més de 10.000 equips.

A Espanya, Fundació Scientia és l'organitzador de l'esdeveniment. Per inscriure't o demanar més informació dels torneigs envia un correu electrònic a info@scientia.es

Els Valors i Filosofia del FLL Internacional

Quan els nois i noies construeixen i experimenten, ells estan vivint el procés complet de crear idees, resoldre problemes i superar obstacles. El programa FIRST LEGO League Internacional reuneix els nois en el seu propi món i els ajuda a formar-se una percepció positiva sobre la ciència i la tecnologia. Nosaltres creiem que la curiositat i creativitat natural als nois i noies són qualitats crítiques per projectar possibilitats i desenvolupar oportunitats per a solucions innovadores a problemes que desafien la tecnologia. Per això ens comprometem a enfortir la seva motivació inherent per aprendre a moltes noves formes.

Al seu torn són partícips d'un repte a escala mundial, que els obre els ulls al món global, participant d'una iniciativa conjunta que es desenvolupa en més de 35 països. La competició internacional els motiva a participar en esdeveniments continentals i mundials.
Credo d'Equip FLL

• Som un equip.
• Treballem per trobar solucions amb l'ajuda dels nostres entrenadors i tutors.
• honorem l'esperit d'una competència amigable.
• El que descobrim és més important que el que guanyem.
• Compartim les nostres experiències amb altres.
• Mostrem un professionalisme atent en tot el que fem.
• Ens divertim!

Per conèixer més sobre FIRST LEGO League Internacional www.firstlegoleague.org

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology)

FIRST ("Per a la Inspiració i Reconeixement de la Ciència i la Tecnologia" en espanyol) és una organització multinacional sense ànim de lucre, que aspira a transformar la visió actual de la ciència i la tecnologia per part dels nens, fent que la ciència, les matemàtiques, l'enginyeria i tecnologia sigui tan interessants per als nois i noies com ho són els esports.

FIRST va ser fundada el 1989 per Dean Kamen i la seva missió és dissenyar programes atractius i innovadors per a desenvolupar l'autoconfiança, el coneixement i les habilitats per a la vida alhora que motivar els més joves per identificar oportunitats en el món de la ciència i la tecnologia.
La FIRST LEGO League ha expandit el seu abast des dels 2.000 el 1998 fins els 60.000 participants de 30 països de l'edició 2005.

Llegiu més sobre FIRST en la seva website:: www.usfirst.org

Fundació Scientia

Scientia és una Fundació sense ànim de lucre que en associació amb FIRST i LEGO té com a missió contribuir a la difusió de l'interès per la ciència i la tecnologia a Espanya i és qui gestiona i organitza FIRST LEGO League.

Fundació Scientia està basada en programes de finançament de particulars i empreses que de manera altruista desitgen contribuir a la promoció de la ciència i la tecnologia entre els nens espanyols.