6 de maig del 2011

COMENCEN LES OBRES DE LA PRIMERA LLAR D'INFANTS MUNICIPAL

L’immoble, que s’aixecarà al barri de les Bòbiles, combinarà l’equipament educatiu amb 79 habitatges públics de lloguer per a joves i un Centre Cívic.



Aquesta setmana ha arrencat la construcció del primer edifici rotacional de Gavà, un immoble ubicat al carrer de la Llenya al costat de l’aparcament del parc del Mil·lenni. El solar va ser cedit per l’Ajuntament a la Fundació Família i Benestar Social que és l’encarregada de la construcció i de la posterior gestió de l’edifici.

L’actuació s’executarà en dues fases. A la primera, de 16 mesos, es construiran els habitatges i els tancaments de la llar d’infants. A la segona fase, d’aproximadament 6 mesos, es farà la distribució i els acabats de l’equipament.

El conjunt edificat tindrà 6.347 metres quadrats repartits en planta baixa, tres plantes i soterrani. A la planta baixa s’ubicarà la llar d’infants, amb una superfície construïda de 1.052 metres quadrats, un gran porxo de 855 metres quadrats i un espai destinat a centre de barri, a centre cívic, de més de 404 metres quadrats.

La llar d’infants

A la planta baixa de l’edifici s’ubicarà la primera llar d’infants de titularitat municipal de Gavà, que tindrà dues línies i oferirà un ampli programa de serveis d’atenció als pares i de relació pares-infants. L’equipament disposarà de dues parts diferenciades i complementàries amb un total de més de 1.000 metres quadrats d'espais. Al bloc nord hi haurà les aules, dues per cada franja d’edat: de 0 a 1 any, d'1 a 2 anys, de 2 a 3 anys, totes elles amb àmbits diferenciats d’higiene i descans. A més, les aules per a infants de 0 a 1 any disposaran de biberoneries. En aquest bloc de l’edifici també se situarà un magatzem per a materials i els vestuaris per als professors.

Al bloc sud de l’edifici hi haurà les sales polivalents de psicomotricitat, així com els espais en què mares i pares podran compartir estones de joc dirigit i de lleure i la sala de jocs, totes amb accés directe al pati. En aquest bloc també s’hi ubiquen la seu de l’Associació de mares i pares d’alumnes (AMPA), amb accés independent fora d’horari escolar; la sala d’assessories especialitzades destinada a assessories psicològiques, pedagògiques i logopèdiques que puguin ajudar els pares i mares i tutors a orientar l'acció educativa vers els seus fills i filles, el despatx del director/a, el menjador dels professors i els lavabos. En aquest àmbit de l’equipament també s’inclouen la cuina i espais per a les instal·lacions.

La llar d’infants comptarà amb un pati exterior de més de 1.300 metres quadrats que estarà dividit en dues zones. Una zona central on s’ubicaran els jocs i que serà de paviment de cautxú i una zona d’arbres amb paviment de sauló, situada al costat sud del jardí per crear una zona d’ombra que quedi una mica més privatitzada de la visió exterior.

Més informació: el bruguers digital