16 de maig del 2011

LES ESCOLES PÚBLIQUES DE GAVÀ DECIDEIXEN FER CONCENTRACIONS CADA DIMECRES COM A PROTESTA A LES RETALLADES DEL GOVERN

Les concentracions, que ja van començar la setmana passada, es repetiran cada dimecres a la tarda, coincidint amb les protestes contra les retallades sanitàries que està aplicant el nou govern de la Generalitat.

                        Professors del Marcel·lí Moragas protestant contra les retallades de la
                                Generalitat a la porta de l'escola.

Els membres de la comunitat educativa Gavà han sortit al carrer per protestar contra les retallades, que en matèria d’educació, està duent a terme el govern autonòmic i per reclamar un ensenyament públic i de qualitat. La directora de l’escola Eramprunyà, Isabel Jiménez, considera que “no són concebibles les retallades que el Departament d’Educació està fent en el professorat i en el pressupost econòmic. Apostem per un ensenyament públic de qualitat”.

Jiménez precisa que “no sabem si el curs vinent serà pitjor, però tenim la certesa que aquesta política de reduir pressupost continuarà perquè ho han manifestat obertament . A més, hores d’ara, ja hem vist una retallada global de 15.000 professors i sabem que el curs vinent s’incorporaran 15.000 alumnes més a les aules, la qual cosa repercutirà, forçosament en la qualitat de l’ensenyament”.

Jiménez explica que la setmana passada ja van organitzar una protesta pel voltants del col·legi i que la idea és continuar sortint al carrer per protestar, i “ho volem fer coordinadament amb la resta de centres per tenir més força”. Alhora també aposten per unir-se a les concentracions setmanals que els veïns fan contra els retalls en la sanitat pública.

Font: el bruguers digital