19 de maig del 2011

PROP DE 200 PERSONES PROTESTEN PELS RETALLS DEL GOVERN DE LA GENERALITAT EN EDUCACIÓ



La comunitat educativa de Gavà va concentrar-se ahir a la plaça de Josep Tarradellas per dir “no” als retalls que el nou govern de la Generalitat aplica i aplicarà en ensenyament, uns retalls que es tradueixen en una disminució del pressupost ordinari, l’aturada de la construcció de nous centres i la reducció de la plantilla de professorat. Segons es va exposar en aquesta protesta, aquestes mesures significaran, a nivell local, l’aturada del projecte del nou institut Bruguers i el tancament de l’escola Joan Salamero el proper curs.

Durant la manifestació, El col·lectiu de mestres va expressar, en forma de manifest, la seva preocupació per aquestes mesures quan “el nombre d’alumnes no deixa de créixer i cal que els infants i joves estudiïn en barracons. Aquesta situació provoca massificació a les aules, genera la sobreutilització de les instal·lacions dels centres”. El manifest també lamenta “la forta disminució dels diners d’escoles i instituts que ha suposat una pèrdua del 50% del poder adquisitiu de compra, la qual cosa es tradueix en menys neteja i dificultats per pagar els rebuts de llum i aigua. En el cas del centres de primària ha calgut reduir activitats o per contra pujar les quotes per a material a les famílies”.

Els mestres critiquen la reducció de les plantilles per al proper curs quan “s’espera l’arribada de 15.000 alumnes nous, la qual cosa afectarà la qualitat de l’ensenyament perquè es faran menys activitats”. En el text també s’afirma que “ tot i dir que no hi ha diners es constata que no és cert perquè s’atorguen ajuts per a l’ensenyament privat amb l’ampliació de concerts, com ha estat el cas de la nova línia creada al xaloc de l’Hospitalet o el compromís de finançar, amb diner públic, centres de batxillerat privats”.

la Federació d’AMPAS de la ciutat, de veu de la seva presidenta, Rosa Espligares, va llegir un manifest en el qual s’expressa que “l’educació és un dret universal i un bé públic, al qual tota la ciutadania té dret a accedir-hi en condicions de gratuïtat, igualtat i qualitat, perquè tothom tingui les mateixes oportunitats”. El manifest afirma que “amb l’argument de la crisi s’està atacant sistemàticament l’ensenyament públic amb tancaments de grups, augment de les ratios a les aules, massificació, reducció de pressupostos per al manteniment dels centres, retallades de recursos educatius, plantilles de professorat insuficients i disminució de tots els professionals d’educació”. El text demana que “la inversió en educació sigui prioritària i s’aturin les retallades indiscriminades”. En el cas de Gavà s’exigeix que “es mantingui oberta l’aula que tenia assignada el Jacme March per a P3, que el curs vinent no es tingui en compte una zona única per al centre públic de Gavà Mar, que no es tanqui l’escola Joan Salamero i que es construeixi ja l’Institut Bruguers”.

Font: el bruguers digital