5 de maig del 2011

LA FESTA DE L'EDUCACIÓ 2011 PREMIA LA DEDICACIÓ DELS PROFESSIONALS I TRES PROJECTES D'ENTITATS GAVANENQUES


Aquesta Festa de l’Educació, celebrada dimarts 3 de maig a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà, pretén ser un punt de trobada per tota la comunitat educativa gavanenca, a l’hora que s’aprofita per premiar tant a persones individuals com a entitats i centres educatius. L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, qui va presidir l’acte, va agrair, en la seva intervenció, la tasca dels docents, gràcies als quals “els gavanencs i gavanenques es poden formar i gràcies als quals es pot construir i fer avançar Gavà”. Balsera ha reconegut, novament, que l’educació esdevé una de les seves “principals preocupacions i prioritats” i ha valorat molt positivament “els passos endavant que en els darrers anys s’han fet gràcies a la implicació de tots i totes a través del Projecte Educatiu de Ciutat”. El batlle ha admès, però, que “aquest progrés no ha pogut ser tan ràpid com seria desitjable per culpa de la crisi que patim” però que “malgrat tot s’han fet coses i cal seguir avançant. No ens podem aturar” proba d’això és “el projecte de nova escola bressol pública, les obres de la qual tot just comencen ara a la zona de les Bòbiles i que esdevindrà la primera llar d’infants municipal de la ciutat”. Balsera ha explicat que l’educació i les persones que treballen en el seu benefici “són una peça clau del present, i sobretot el futur de la ciutat i per això vull dedicar-vos paraules d’agraïment” i que el PEC ha estat una eina molt profitosa.

Tres projectes educatius han estat reconeguts en els premis Qualitat Educativa de Gavà. Un dels projectes premiats ha estat el del grup de Treball d’Educació Física de les escoles d’Educació Infantil i Primària públiques de Gavà. Aquest col·lectiu realitza des de fa 13 anys unes trobades lúdico-esportives que afavoreixen la pràctica esportiva, la coeducació, la integració, i el gust per una vida saludable. Un segon projecte reconegut pel seu valor educatiu ha estat 7 en blanc de l’Esplai El mamut d’Ausias March. Es tracta d’una proposta innovadora d’oci per a joves i adolescents que en plena crisi econòmica entenen l’oci com un dret i no com un luxe. El projecte oferta tot un seguit d’activitats relacionades amb temes socials, culturals, artístics, lúdics, i esportius. El director de l’Esplai El mamut, Xavier Duart, assegura que ”aquest reconeixement ens dona molta força com a entitat, i reforça una proposta d’oci alternatiu que necessita la ciutat de Gavà. La nostra tasca educadora és en el temps de lleure, i és educació en valors”. El tercer projecte premiat ha estat per la Setmana de la Diversitat de l’Escola Immaculada Concepció. Es tracta d’una iniciativa que es porta realitzant des de fa cinc anys sota el lema “Tots som diferents, tots som importants”. La proposta és una estratègia metodològica que ofereix suport de forma directa en la resposta educativa dels alumnes amb necessitats educatives especials. Una ajuda que suposa millorar les condicions de l’entorn on es porten a terme les intervencions educatives. El projecte configura el centre en escola inclusiva i té per objecte sensibilitzar a tot l’alumnat i donar a conèixer l’àmbit de les persones amb discapacitat. La directora de l’Escola Immaculada Concepció, Maria Jesús Rodríguez, es mostrava molt contenta per aquest reconeixement: “el projecte és el treball seriós de molts professors que demostren el seu compromís amb la integració dels alumnes, i és una tasca de molta voluntat”.

Els Premis de Qualitat Educativa són atorgats pel grup impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat, PEC, que ha estat treballant en la proposta i concreció dels segons Premis de Qualitat Educativa dins el marc dels Premis Gavà Educa. Uns guardons que també han fet un reconeixement a nou persones per la seva llarga dedicatòria professional en els centres educatius de la ciutat. Un d’aquests premiats és Manuel Jimeno, que ha estat professor durant els darrers 12 anys en el col·legi Santo Angel, i que veu aquest premi com “un reconeixement molt il·lusionant perquè, tot i que a nivell social sempre es diu que l’ensenyament és una professió reconeguda, després a la pràctica no sentim això”.

Els Premis Gavà Educa reconeixen també la trajectòria d’escoles i entitats que compleixen 25 anys de servei en el món educatiu gavanenc. Enguany s’ha optat per donar aquests premis al Club Atletisme Gavà i a l’IES El Calamot. El director tècnic del Club Atletisme Gavà, Sergi Sierra, es va mostrar força content per aquest reconeixement a la tasca feta per tots els que han passat per l’entitat en aquests anys: “el premi és en realitat a la trajectòria d’un equip que fa poc dirigeixo jo però que representa 25 anys d’un projecte educatiu i atlètic a Gavà, i jo crec que això es mereix un premi”. De la seva banda, el cap d’estudis de l’IES Calamot, Marco Berenguer, va destacar que el premi és un reconeixement “a una trajectòria de 25 anys i a la gent que treballa en el centre per les coses que es fan, per l’educació, pels joves, i pels ciutadans de Gavà”.

En l’acte d’entrega d’aquests premis, celebrat dimarts 3 de maig a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà, també es van explicar les conclusions del Tercer Fòrum del Projecte Educatiu de Ciutat. Una iniciativa que s’ha comparat a un arbre, on les arrels són els valors i principis, el tronc l’organització del PEC, i les branques els impactes i resultats que ha produït el projecte al llarg dels seus 4 anys de vida.

La Festa de l’Educació va despertar molta expectació entre la comunitat educativa de Gavà. La sala de plens es va omplir de gom a gom de mestres, integrants d’AMPAS i d’altres persones relacionades de forma directa amb la docència a la nostra ciutat.

Font: el bruguers digital