2 de novembre del 2009

Gavà commemora el 50è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets dels Infants




Del 9 al 20 de novembre

Amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'experiències i potenciar el coneixement, la reflexió i la presa de consciència dels infants de la ciutat, tots els alumnes de primària de la ciutat podran crear la "Postal dels nostres drets". Els professors treballaran amb l'alumnat la Declaració Universal dels Drets dels Infants i cadascun d'ells dissenyarà una postal mitjançant un dibuix i un text reflectint un dels drets. Les postals s'intercanviaran amb les que hagin elaborat alumnes d'un altre centre.


Del 16 al 20 de novembre

Elaboració cooperativa d'un mural que s'ubicarà a la recepció de les piscines municipals. En aquest mural es podran veure els noms dels escolars de la nostra ciutat dibuixats per ells mateixos. La temàtica escollida enguany està basada en el Principi 3 de la Declaració Universal dels Drets dels Infants, on es diu que “l’infant té dret, des de la seva naixença, a un nom i a una nacionalitat”.


Dissabte 21 i diumenge 22 de novembre

Gratuïtat de l'Espai Maragall, les piscines municipals i l'accés al Parc Arqueològic per als infants de fins a 12 anys.


Dissabte 21 d novembre, a les 16.30 hores

Acte de celebració dels drets dels infants a la Plaça de Jaume Balmes. Els esplais de la ciutat i d'altres municipis organitzaran un espectacle on explicaran un dret de la declaració en forma de conte, cançó, representació o lectura. Un grup d'animació s'encarregarà d'amenitzar l'espectacle. Els assistents podran gaudir d'una xocolatada.


Diumenge 22 de novembre, a les 12.30 hores

En Roc i la Mina, un nen i una nena que visqueren a Gavà fa 6.000 anys explicaran contes que ens traslladaran a la prehistòria i desvetllaran alguns dels secrets de les mines de Gavà. Aquesta activitat està adreçada a famílies amb nens i nenes a partir dels 4 anys i serà el complement ideal per gaudir de la descoberta del Parc Arqueològic.


Declaració Universal dels Drets dels Infants

Declaració Universal dels Drets dels Infants (per a nens i nenes, resumida i en llenguatge senzill)